Nieuws

Yoga

MBSR

Open meditatie

Arnica Bosma

Marc Rietveld

Over Miyo

Home

Opzet van de MBSR training


De training volgt de opzet van de 'officiele' Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), die door Jon Kabatt Zin is ontwikkeld. Acht weken lang is er wekelijks een bijeenkomst van 2,5 uur. Daarin oefenen we met een kleine groep mensen in eenvoudige vormen van meditatie en yoga en bespreken we met elkaar wat we tegenkomen. Daarnaast oefent iedereen dagelijks ca. drie kwartier thuis.

Voorafgaand aan de training vindt een vrijblijvend kennismakings- en intakegesprek plaats. Na afloop is er een individueel evaluatiegesprek, waarin we ook stil staan bij hoe je verder wilt met wat je tijdens de training hebt geleerd.

Waarom mindfulness?


Mindfulness heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. En niet ten onrechte: het blijkt dat veel mensen gebaat zijn bij het trainen van de eigen aandacht en bij het leren om regelmatig even te stoppen en gewoon te zijn in plaats van steeds iets te moeten doen.

Twee vogels, onafscheidelijke vrienden, neerzittend op dezelfde tak; de een voedt zich met de pijnen en geneugten van deze wereld, de ander is de stille getuige van dit alles